Blikken in de wereld van een fantastisch verteller

Logboek Kindòran

De helden zijn door Anwyn bij elkaar geroepen in de gildehal. Ze heeft in het holst van de nacht bezoek gekregen van ‘een belangrijke contactpersoon’, waarvan ze de naam niet zeggen, omdat het een gevoelige zaak betreft. Ze heeft een specifieke vraag, waarbij discretie is geboden. Niemand mag weten dat de helden met deze zaak bezig zijn.

De contactpersoon meldde dat een hooggeplaatst persoon is omgekomen. De arts vermoedt vergiftiging.

  • Het slachtoffer was niet gewond, dus het gif is ingeademd of ingeslikt
  • Als het een gif betreft, was het een snel werkende stof.
  • Mogelijk betreft het een alchemisch gif, of een alchemisch bewerkt gif.
  • Het gif veroorzaakte geen braakneigingen en geen verkleuring van de huid.

De helden bezoeken de Gevleugelde Ketel, maar Ambrosia weet van niets. Ze gaan halverwege de ochtend het Archief in. Aldaar vinden ze diverse aanwijzingen die hen verder helpen op hun zoektocht. In de laatste ruimte die ze bezoeken, wordt Rogelio gegrepen door een Ogerspin, die de helden na enige strubbeling weten te verslaan.

Bij het doorzoeken van de kamer stuiten de helden op een wenteltrap, die hen wonderwel terugleidt naar de koffiekamer waar ze binnen waren gekomen. Ze spreken met de Zwarte Archivaris die daar achter de balie zit, die hen complimenteert over het verslaan van de Ogerspin. Spinnen zijn een plaag in het Archief, en de Archivarissen zijn altijd blij wanneer er spinnen worden verdelgd.

Verderop in de zoektocht hadden de helden de pech dat de weg terug achter hen verdween. Ze hebben tweemaal moeten vluchten voor gevaarlijke wezens. De eerste keer van een groep Zwaardspinnen; toen ze daarvan vluchtten, verdween opnieuw de weg terug achter hen. Ze eindigden in een ruimte met maar één andere deur, waar ze klem werden gezet door een zwerm Falrich – vliegende geheimzoekers.

Whistling Arrow en Resonating Echo sloegen op de vlucht, en lieten de andere helden achter, die de confrontatie ternauwernood overleefden. De overgebleven helden besluiten te rusten, om weer op krachten te komen. Gedurende die periode keert de Shadar-Kai Elf Vesper terug naar de ruimte waar de helden verbleven. Hij had de afgelopen dagen die bewuste ruimte gebruikt als uitvalsbasis, maar ook hij had geen idee meer waar hij een uitgang kon vinden. Vesper besloot zich bij de helden aan te sluiten.

Diep in het Archief komen de helden een Metamachine tegen. Dit is een complexere versie van een Berekeningsmachine, die toegang heeft tot veel meer informatie. Vanwege hun goede reputatie mogen de helden de Metamachine gebruiken. Ze stellen diverse vragen, waaronder:

  • Is het gif waar we naar zoeken ingeademd?

Antwoord: ##GEGEVENS TEGENSTRIJDIG##. Het gif is dus niet ingeademd.

  • Met de ons bekende, zojuist ingevoerde symptomen, wat is dit gif?

Antwoord: ##ER ZIJN RESULTATEN GEVONDEN##.
Op het canvas scherm van de machine verscheen een citaat uit een obscuur boek over vergif en alchemie. Het gif in kwestie blijkt inderdaad een mengsel. Eén deel is Dromendood, gemaakt van de as van een Droomwever. Het andere component zijn Middernachtstranen, een vloeistof gemaakt van water van een Waterlander. Wie met dit mengsel in aanraking komt, valt in een diepe slaap. Om middernacht sterft de getroffene, terwijl hij bittere tranen huilt.

Bij toeval zijn er ook Zwarte Archivarissen aanwezig. Trixie weet hen te overtuigen de helden te helpen het Archief te verlaten. Omdat de helden zo’n goede reputatie hebben, en ze kort daarvoor een Blauwe Archivaris van de rand van de dood hebben gered (die werden aangevallen door Zwaardspinnen, nota bene), krijgen ze eenmalig een Kwantumtranslocator. De helden schakelen dat apparaat in, waardoor een portaal ontstond naar de materiële wereld…

Geef een reactie