Blikken in de wereld van een fantastisch verteller

Boeken

De loutering van Midwinter

Nu verkrijgbaar bij Uitgeverij Macc!

Relnor is kapitein van de Citadelwacht van Hallenbreght, een machtige stad aan de rand van het rijk Gaulirië. Toen hij nog maar kort militair was, overleefde hij als enige een groot gevecht. Hieruit ontstond de reputatie dat hij onsterfelijk is.

Een paar dagen voor Midwinter (vergelijkbaar met ons kerstfeest) ontvangt hij een brief van een onbekende afzender. Deze schrijver weet geheimen over hem die volgens Relnor niemand allemaal zou kunnen kennen.

De brief is geschreven in de taal van Bern, het naburige land waarmee Gaulirië in oorlog is. Het conflict ontstond toen de twee landen het vruchtbare eiland Getulion koloniseerden, maar de Gauliriërs van gedachten veranderden en alles voor zichzelf wilden houden.

Relnor wordt dringend gevraagd vóór Midwinter naar de hoofdstad van dat land te komen. De schrijver van de brief beweert met zijn hulp een einde te kunnen maken aan de verschrikkingen van de oorlog.

Hij kan dat alleen op tijd halen door een levensgevaarlijke route te nemen, waar het stikt van de monsters en magische wezens. Omdat hij geen keuze kan maken, raadpleegt Relnor zijn generaal, die hem verbiedt het land te verlaten.

Waarom moet juist Relnor naar Bern en wat moet hij daar doen? Wat is het echte doel van zijn reis en wie is die geheimzinnige schrijver? Waarom mag hij van zijn het land niet uit?
En wat heeft dit alles te maken met Getulion?

Genre: middeleeuwse fantasy, dark fantasy. Taal: Nederlands.

 

Renascarrh

Geschreven als Metonymia Equinox. 2015, Uitgeverij Boekenluik.
Illustraties door Rachel Labrecque.

Ezrathan is een door wetenschappers gemaakt wezen – half mens, half dier. Voor de wetenschappers een fantastische doorbraak, maar de gemiddelde burger zat er niet op te wachten. Hierdoor leven Ezrathan en zijn soortgenoten noodgedwongen in een limbo tussen ‘eigendom’ en ‘huisdier’.
Mensen zien hem niet als gelijkwaardig, en omdat hij het uiterlijk van een draak heeft zijn de meesten bovendien bang voor hem.

Rechercheur Norton hoort niet bij ‘de meesten’. Er is een inbraak gepleegd bij Sturmind Ltd., de concurrent van Ezrathans makers, waarbij zeer waardevol wetenschappelijk bezit is ontvreemd . Al het bewijsmateriaal wijst erop dat de jonge draak de schuldige is, maar hij kan zijn onschuld niet bewijzen. Hij heeft een motief én geen alibi…

Zelfs onder zijn soortgenoten is Ezrathan een buitenbeentje. Alle anderen werden gemaakt in paren – één mannelijk en één vrouwelijk – maar hij is de enige in zijn soort én ras.
Tot overmaat van ramp kan hij niet vuurspugen, terwijl zelfs de godin van het Vuur hem heeft beloofd dat hij dat zou leren. Was dat allemaal maar een droom?

Durft Ezrathan de oude voorspelling te geloven? Kan hij zijn naam zuiveren? Wie heeft die inbraak wel gepleegd? 

Genre: science fiction, biopunk, urban fantasy. Taal: Engels.