Blikken in de wereld van een fantastisch verteller

De loutering van Midwinter

De kapitein, de brief, en de toren

In het najaar van 2016 begon ik aan een verhaal over een toren, geïnspireerd door The Tower van Ludovico Einaudi. Al snel vormde zich een figuur waar ik meer over wilde weten. Wie was hij? Wat deed hij in die toren? Waarom werd hij daar opgesloten?

Drie jaar ging voorbij, maar ik heb eindelijk een antwoord op die vraag. Vandaag voltooide ik de conceptversie van het manuscript voor De loutering van Midwinter. Een verhaal over een kapitein, een mysterieuze brief, en de zoektocht naar de auteur van die brief. Een verhaal over mens, magie, hebzucht, en een uit de hand gelopen conflict dat dreigt te worden ‘opgelost’ op een veel te rigoureuze manier. 

Het grootste deel van het werk zit erop. Nu op zoek naar een uitgever…

Geef een reactie