Blikken in de wereld van een fantastisch verteller

Modus Operandi

Dozijn

Twaalf jaar. Zo ver ligt 2006 achter ons. We komen dichtbij het moment waarop ik langer wel schrijf dan niet, voor wat die gedachte waard is.

Het afgelopen jaar heb ik aan meerdere wedstrijden meegedaan, en momenteel ding ik met twee korte verhalen mee aan de Harland Awards – een verhalenwedstrijd voor alles tussen science fiction en fantasy. ‘Helemaal jouw genre,’ hoor ik u, de lezer, al denken.

Los van deze korte projecten blijft het grote werk ook niet stilstaan. Hoewel het schrijven van De loutering van Midwinter voor mij een grotere uitdaging blijkt dan Renascarrh was, blijf ik mij er steevast voor inzetten. Het is nu eenmaal zo gelopen dat het verhaal mettertijd complexer en meer gelaagd is geworden. Nu opgeven zou een verspilling zijn van inzet, tijd, en moeite.

Dat, en dat kan ik u, de lezer, niet aandoen…

Geef een reactie