Blikken in de wereld van een fantastisch verteller

Modus Operandi

Kilmor legt uit

Welkom op Roger This, de officiële weblog van Roger Kilmore – in het dagelijks leven bekend als Joshua M. van den Hooff. 
Waarom een pseudoniem? Wel, deze schrijver – die er overigens een hobby van maakt om in dit soort berichten naar zichzelf te verwijzen in de derde persoon enkelvoud – vond dat zijn wettelijke naam niet bijster goed bij zijn voorkeursgenre ligt.

Deze blog biedt een verzameling blikken in de wereld van een jonge fantasyschrijver die inmiddels twee gepubliceerde Engelstalige romans op zijn naam heeft staan. De recentere van die twee is getiteld “Renascarrh” en is verkrijgbaar via het menu ‘Bestellen’.

Na het schrijven van Renascarrh heeft het even geduurd voordat die vertelling daadwerkelijk verkrijgbaar werd in gedrukte vorm. Van de noodzaak tot pauzeren was zodoende geen sprake en Kilmore vond dat het tijd werd voor een nieuw verhaal.

Niet lang na het nemen van die beslissing ‘ontmoette’ hij een jonge man waarvan hij wist dat het de hoofdrolspeler van deze nieuwe vertelling zou worden. Bij ‘ontmoeten’ wordt u, de lezer, overigens afgeraden aan een daadwerkelijke ontmoeting te denken. Het is meer een besef of een gewaarwording.
Nu dit toch ter sprake komt: een goede gelegenheid om een misverstand uit de weg te helpen. Kilmore hoort geen stemmen in zijn hoofd:  het gaat hier over niets anders dan een jonge schrijver die tegen zichzelf praat…

Geef een reactie